Меню
Наша адреса: Ми з України !)
Ми з України !)
Пн-Пт: з 9:00 до 17:00

ТРЦ Сіті-центр Пр. Небесної Cотні 2 (2 поверх)
Пн-Нд: 10:00 до 21:00
вул. Першотравнева 80 (2 поверх)
Пн-Нд: з 8:00 до 18:00
вул. Ізмаїльська 35
Пн-Нд: з 8:00 до 16:00

Мистецтво квілінгу

Мистецтво квілінгу

Квілінг - це мистецтво створення плоских або об'ємних фігур зі скручених тоненьких смужок різнокольорового паперу. Техніка квілінгу була придумана багато століть тому.

Історія квілінгу

Вважається, що цей вид майстерності виник ще в чотирнадцятому столітті в західній частині Європи. На той час у ченців після обрізання позолочених країв книг залишалися тонкі смуги матеріалів, які вони скручували за допомогою пташиного пера та робили золотисті композиції з одержаних спіралей. Т.к. пташине перо в перекладі англійською буде «quill», то й техніка отримала назву «квілінг».

Пізніше паперовий квіллінг почали відносити до виду мистецтва і вважати шляхетним рукоділлям переважно для жінок. Тепер ця техніка створення моделей особливо популярна серед дітей і як матеріали використовується спеціальний папір для квілінгу.

Хобі для дітей та дорослих

Моделювання з паперу різних композицій - це чудове заняття для дитини, яке дозволить захоплююче провести час з користю для розвитку. Квілінг відмінно розвиває дрібну моторику, посилює концентрацію уваги, формує уяву та естетику. Розвинена моторика благотворно впливає на формування логіки, мислення та мови дитини. Ця техніка дуже полюбилася юним майстрам завдяки швидкому отриманню результату, чого не скажеш про інші види монотонної роботи.

Окрім цього, спільні вироби, моделювання з паперу – це чудовий спосіб налагодити взаємини дітей та дорослих. Створивши разом незвичайну листівку, картину або навіть об'ємну геометричну фігуру, ви надовго збережете пам'ять про своє прекрасне проведення часу.

Тим більше сучасний асортимент матеріалів та інвентарю вражає своїм достатком. Для квілінгу використовуються паперові смужки, ширина яких може бути 3 мм або 9 мм, а довжина – 30 мм та 60 мм відповідно. Також є спеціальна машинка для закручування паперу, готові трафарети, пінцети та інші прикраси у вигляді намистин, стрічок, паєток тощо. Для майстрів-початківців продаються готові схеми композицій. Результат вашої праці може бути гарним подарунком для близьких чи друзів.

А у спеціальному розділі нашого інтернет-магазину представлений широкий вибір паперу для квілінгу, який ви зможете придбати за доступними цінами.



Коментарі